peeraer ovens bakkerijmachines
 
    REFERENTIES [ klik op de afbeelding om deze te vergroten ]

Het Broodpaleis Noorderwijk

Twee rotatieovens PEERAER met twee afzonderlijke remrijskasten Peeraer.

Volledige koelcellen voor 10 wagens.




Bakkerij Bossuyt Ekeren - Investering met langetermijnvisie

Ruim drie jaar geleden namen Geert en Rik Bossuyt de bakkerij van hun ouders in Ekeren over. De twee broers getuigen van een langetermijnvisie. De kosten voor het onderhoud van de bestaande ovens en rijskast liepen te hoog op. Daarom verkozen ze meteen te investeren in twee nieuwe ovens en een rijskast van de firma Peeraer uit Deurne.

Bakkerij Bossuyt is in Ekeren een vaste waarde. De bakkerij bestaat immers al 39 jaar. Een goede drie jaar geleden namen de zonen Geert en Rik de zaak over. Samen bouwen ze de naam van de bakkerij verder uit, via twee winkelpunten : ??n aan de Oorderseweg, waar ook het atelier gevestigd is, en ??n in de Dorpsstraat.

Bakkerij Bossuyt biedt met meer dan vijfentwintig verschillende soorten een erg uitgebreid assortiment brood aan. Verder staat de zaak bekend om zijn pistolets en koffiekoeken. De bekendste specialiteiten zijn taarten met tekeningen en foto's op en het grote aanbod in huis bereide chocolade.

Bakkerij Bossuyt produceert zowel pralines als vol- en holgoed, telkens op basis van vooraf geselecteerde chocolade en met een keuze uit meer dan zeventig zelf bereide smaakcombinaties. In het gamma bevinden zich ook suikervrije pralines, marsepein- en chocoladecreaties, al dan niet op maat van de klant ontworpen.

Tot vorig jaar werkten en Geert en Rik Bossuyt met de ovens die hun vader twintig jaar geleden had aangeschaft. "Dat waren voor die tijd technologisch hoogstaande ovens", zegt Geert Bossuyt. "Bovendien waren ze heel compact, wat uiteraard heel goed was voor de optimalisering van het plaatsgebruik in het atelier. De voorbije jaren bleken de ovens echter steeds nadrukkelijker onderhevig aan allerlei slijtage. Daardoor begonnen de kosten voor onderhoud en herstellingen op te lopen." De broers Bossuyt kwamen zo al gauw tot de vaststelling dat het niet zinvol was op die manier verder te werken. Ze besloten de hele installatie in ??n keer te vervangen : rijskast, rotatie-oven en vloeroven.

Continu?teit

Geert en Rik Bossuyt wilden echter niet over ??n nacht ijs gaan. Ze schreven een handvol leveranciers van bakkerijovens aan en lieten zich uitgebreid informeren. Onder de leveranciers bevond zich ook Peeraer uit Deurne. "Dat bedrijf had indertijd de eerste oven van mijn vader ge?nstalleerd", vertelt Geert Bossuyt. "We wilden graag ook het voorstel van Peeraer in overweging nemen." Eenmaal ze dat voorstel te zien kregen, bleek al snel dat Peeraer de juiste keuze vormde. "Het bedrijf is bij ons in de buurt gevestigd. Dat is een belangrijk voordeel.

Een probleem met een oven doet zich over het algemeen 's nachts of in het weekend voor. We vinden het belangrijk dat we dan op een partner kunnen rekenen die zich niet ver hoeft te verplaatsen om tot bij ons te komen." Bovendien stelde Peeraer - in vergelijking met de andere leveranciers - een goede prijs op en kon het bedrijf de ovens op het passende moment komen installeren. Tegelijk wist bakkerij Bossuyt dat Peeraer garant staat voor continu?teit.

Al meer dan tachtig jaar bouwt en levert Peeraer ovens en machines voor de bakkerijwereld. Peeraer ontwikkelt en produceert ringtuben-, warmelucht- en rotatieovens, in zijn eigen atelier.

Bakkerij Bossuyt koos ervoor met eenzelfde opstelling verder te werken, en liet de oude rotatie-oven en de oude vloeroven gewoon door twee nieuwe exemplaren vervangen. Beide ovens bakken op gas. "In bakoppervlakte is er geen verschil. Ook het bakken zelf verloopt nog net zoals vroeger. Wij hadden vooral nood aan nieuwe ovens omdat het onderhoud van de vorige ovens de spuigaten begon uit te lopen." Geert en Rik Bossuyt wilden niet doorgaan tot de oude ovens helemaal de geest gaven. Ze vonden het verstandiger zelf het moment te kiezen waarop ze met de nieuwe ovens aan de slag zouden gaan.

Op die manier konden ze ook voldoende tijd uittrekken om het aanbod van de verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken.

Intussen zijn de nieuwe ovens een paar weken in dienst. "Het is nog wat vroeg om hier al uitspraken over te doen", aldus nog Geert Bossuyt, "maar ik vermoed toch dat de nieuwe vloeroven een stuk zuiniger zal zijn dan de oude. Het is een gemetselde oven die de warmte veel beter opslaat. Dat maakt de oven erg betrouwbaar, flexibel wanneer het nodig is, en wellicht ook een stuk goedkoper in verbruik."




Bakkerij D'Hollander - Wommelgem: De oven voor wie kwaliteit nastreeft



Roland D'Hollander nam zeventien jaar geleden de bakkerij aan de Herentalsebaan 196-198 over van zijn vader.  Die had de zaak sedert 1958 uitgebouwd tot een bakkerij met naam en faam in de regio.  Dit jaar investeerde Roland veel geld in nieuwe bakovens.  De keuze viel op een vloer- en een rotatieoven van de firma PEERAER bvba uit Deurne. "Een dure investering, maar eentje die zal renderen.  Omdat we nog betere kwaliteit kunnen afleveren", vertelt Roland D'Hollander.

We hebben bewust gekozen voor een ovenbouwer uit het Antwerpse, zegt Roland D'Hollander. Maar we wisten natuurlijk ook dat Peeraer bekend staat voor continu?teit en kwaliteit.

De nieuwe ovens laten ons toe om nog versere producten af te leveren. Door de vernieuwde technologie?n zijn deze ovens ook zuiniger in verbruik. Ze zijn ook computergestuurd, makkelijk te bedienen en onderhoudsvriendelijk. Daardoor besparen we tijd en werk. Je kan temperatuur- en temperatuurwisseling programmeren.  En de ovens zij ook uitgerust met een nachtstart. Op het moment dat ik arriveer, is de oven bijvoorbeeld al op temperatuur.  De vloeroven wordt gebruikt voor brood te bakken.  De moderne vloeroven is een afstammeling van de klassieke, met hout gestookte bakkersoven.  Het brood en de pistolets die eruit komen zij nog krokanter.  Doordat ze op vloer worden gebakken hebben ze ook die authentieke kleur van vroeger.  In de rotatieoven wordt de patisserie gebakken.  Het principe van de rotatieoven bestaat erin dat de producten tijdens het proces ronddraaien zodat ze allemaal en langs alle kanten egaal kunnen bakken.  De oven warmt ook zeer snel op. Da's een belangrijk pluspunt, besluit Roland D'Hollander.




Publireportage : Bakkerij Maes - Mechelen - De oven voor wie kwaliteit wil !

Londerzeel -Stefaan Maes kreeg het bakkersberoep van kindsbeen af in gelepeld Tien jaar geleden nam Stefaan Maes (36) de bakkerij in de Mechelsestraat 24 in Londerzeel over van zijn ouders. Vandaag wordt hij nog altijd geholpen door zijn vader -bijna 65- en zijn echtgenote Magda (36). Stefaan en Magda focussen zich vooral op de verkoop van brood: via de winkel en via twee broodrondes.

Daarnaast hebben zijook degelijke traditionele patisserie in hun assortiment. Allemaal gebakken in een gloednieuwe ringtuben oven type wagenoven van de firma Peeraer uit Deurne. "Dankzij die nieuwe oven is de kwaliteit van onze roducten nog verbeterd", weet Stefaan Maes. "Het is een serieuze lange termijninvestering die ik me tot vandaag evenwel nog niet heb beklaagd " Met de nieuwe oven en rijskast van Peeraer waait er een nieuwe wind door de bakkerij van Stefaan Maes. ?Makkelijker werken dan vroeger, en de kwaliteit van ons brood en onze patisserie is nu beter dan ooit?, vertelt Stefaan Maes. "De aankoop van een nieuwe oven was trouwens 'broodnodig", want de oude was 35 jaar oud en tot op de draad versleten. De oven bakte ook niet meer overal gelijk, en dat leverde een pak problemen op." De nieuwe oven van Peeraer is een ringtuben oven type wagenoven: drie verdiepen voor brood en ??n voor patisserie. Alles kan met de wagen voorzien van vloeren worden binnengereden, dat maakt een heel verschil met vroeger, toen moesten we de broden manueel in- en uitovenen. In de oven kunnen 180 broden tegelijkertijd worden gebakken. "Deze oven houdt de warmte beter vast. Je kan hem ook helemaal programmeren.

De temperatuur binnenin is ook homogeen verdeeld, daardoor geraakt het brood nog beter en egaal uitgebakken, en zijn de korsten nog krokanter, waardoor het brood ook langer vers blijft. Het is net dat wat de mensen graag hebben."

En daarmee houden de voordelen van de nieuwe oven niet op. "Hij is energiebesparend, onderhoudsvriendelijk en vooral ook arbeid- en tijdbesparend. Neen, ik zou deze oven voor geen geld van de wereld nog willen missen.

Ook al weegt de investering zwaar. Maar we zijn nog jong. Langer wachten had geen zin.Op termijn zal deze investering wel renderen. Zeker weten. "

 




Wij kozen voor vakmanschap en vertrouwen

  Wij hadden ons bij verschillende fabricanten gedocumenteerd toen wij besloten om een peeraer oven type r125 te bestellen.

 




DIT IS SLECHT EEN GREEP UIT ONZE REFERNETIES.CONTACTEER ONS VOOR REFERENTIES VAN DE PEERAER OVENS BIJ U IN DE BUURT.




    © Peeraer Belgium - Privacy Policy - Disclaimer